29 Ağustos 2012 Çarşamba

İnternetten kıyafet alışverişinin sırlarıııı

   Ne kadar uzman sayılırım bilemem ama, internetten kıyafet almak benim gibi paranoyak ve şanslı insanlar için oldukça zor bir olay. Ama o kadar güzel şeyler o kadar ucuza oluyor ki insan dayanamıyor. Yine de her zaman ilk alışveriş kesinlikle ucuz bir üründen seçilmeli. Ben genelde Trendyol'dan alışveriş yapıyorum, bir kere güvenimi kazandılar sanırım o yüzden. Bir de benim ilk duyduğum site buydu taa ne zaman, ilk açılan mı bilemiyorum ama. Her neyse, buradan ne kadar kıyafet aldım bir sayı vermek istemiyorum ama internetten alışverişin avantajlarından bahsedeyim biraz.
  İlk ve en güzel avantajı oturduğunuz yerden çayınızı içerken alışveriş yapmak, benim gibi kararsız ve üşengeçler için ideal bir durum. Ayrıca internetten bir sürü insana fikirlerini sorabiliyorsunuz, özellikle alışveriş yapmayı sevmeyen erkek arkadaşlara fikir sorabilme kısmı süper. :D. Diğer bir avantajı ucuz olması, hepsi değil ama bazı markalar gerçekten indirim yapıyor. Gene de mini çaplı dolandırıcılıklar var tabi ki, benim genelde rastladıklarım kozmetik ürünlerinde oluyor. Benim mağazadan bir gün önce 19tlya aldığım farı 25tlya satabiliyorlar bu yüzden uyanık olmanız lazım. Son avantajı ise saatlerce kıyafetlere bakıp eğlenmek tabi ki!! :D
   Benim nacizane tecrübelerim sonucu vereceğim tavsiyeler şöyleee:
1- Asla ama asla bütçenizi zorlayacak bir alışverişi internetten yapmayın, 50tlyı geçmeyin mümkünse. Sonuçta her ne kadar iade ihtimali olsa da uğraştırıcı bir durum va resimde göründüğü gibi üstünüzde güzel durmayabilir.
2- Bir markanın sadece tek bir ürününü güzel bulduysanız diğerleri, dandik, pazar malı gibi duruyorsa o beğendiğiniz ürün de öyledir almayın! Aynı butikten en az iki şey beğenmiyorsanız almayın, tabi sadece birini alabilirsiniz ama her beğendiğimizi almıyoruz zaten.
3- Mankenlerin ölçülerine bakmayı unutmayın, mankende çok kısa duran bir elbise sizde uzun bile durabilir yani! Ayrıca kendi vücudunuzu ve bedeninizi de iyi tanıyın, her zaman giydiğiniz tarz dışına çıkmaya gerek yok.
4- Ay çok ucuz bir küçük bedenini alayım nasılsa zayıflarım, YAPMAYIN. Zayıflayınca alırsınız, sonra evde vicdan azabı gibi durmasın o elbise-etek-pantolon vs.
5- Mümkünse bildiğiniz markalardan alışveriş yapın, eğer birşeyi çok beğendiyseniz de markayı bir google da didikleyin bakalım.
6- Belirli bir zaman için bir elbise almayın, sonra kargo gecikir üzülürsünüz.
7- AA, buna da şu çok yakışır diye bir kombinin her ürününü tek seferde almayın biri kötü gelirse diğeri boşa çıkar, mesela elbiseye uygun çanta almak gibi.
8- Bir ürünü sepette 20 dk bekletmeyin belki bekleyip size küfür edenler olabilir hahah :D

Son olarak aldığım elbise şu, daha gelmedi bakalım beğenecek miyimm.


1 yorum: